Lanceringsevenement ‘Op de Koopman’ in Gerdingen

Wie regelmatig Gerdingen passeert via de Sportlaan heeft de bedrijvigheid op site ‘Op de Koopman’ de laatste tijd zien toenemen. Er wordt naarstig gewerkt aan de 77 nieuwe wooneenheden: een interessante mix van 57 vrije bouwgronden en 20 woningen die mooi aansluiten bij het landelijke karakter van Bree. Toekomstige bewoners kunnen een afgewerkte of cascowoning kopen of zelf bouwen met een eigen architect en aannemer. ‘Op de Koopman’ wordt op 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en 14 oktober van 10.00 tot 17.00 uur officieel geopend.

‘Op de Koopman’ is een innovatief buurtconcept. Wij als ontwikkelaars zorgen voor de bouwstenen zodat bewoners hun eigen plek kunnen bouwen of kopen in een harmonieus geheel. Dit zorgt voor een uniek buurtgevoel dat alle mogelijke doelgroepen aanspreekt. Op comfort en gezelligheid staan nu eenmaal geen leeftijd of gezinssituatie. Starters, jonge gezinnene en senioren: iedereen voelt zich hier thuis. Vijftigplussers kunnen er ‘met het oog op later’ voor kiezen om gelijkvloers te wonen en ook voor mensen met een handicap zijn er bijzondere mogelijkheden. Dat zal het buurtgevoel alleen maar verhogen,” licht ontwikkelaar Veerle Custers toe.

Ontwikkelaar Raf Custers vult aan: “Het doel van dit project is mensen de kans geven om hun eigen thuis te creëren in een mooie, gezellige buurt. Zelfbouwers kopen een lot bouwgrond, mensen die graag wat hulp hebben kopen casco of een afgewerkte woning. Alles hoort bij elkaar en toch schept ieder zijn eigen woning naar eigen smaak.Deze samenhorigheid wordt gecreëerd door de materialen en bouwvolumes op elkaar af te stemmen. Beperkte keuzes zorgen naast eenheid ook voor meer creativiteit.”

‘Op de Koopman’ is het resultaat van een doorgedreven samenwerking tussen de ontwikkelaars Veerle en Raf Custers, ontwerper Bart Lens en Stad Bree. Nieuwe initiatieven met oog op de toekomst, daar is immers iedereen gebaat bij. Het vernieuwend concept van Veerle en Raf schept meteen heel wat woongelegenheid dichtbij het centrum. De nieuwe woningen worden bijna letterlijk onder de kerktoren van Gerdingen gebouwd en bieden tegelijk uitzicht op akkers en open velden. Het maakt van ‘Op de Koopman’ een ideale locatie binnen de grote ring van Bree.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.