Verenigingen pikken een graantje mee van het OLS-succes in Raam-Ophoven (video)

Het OLS 2018 in Ophoven zit er ondertussen ruim twee en een halve maand op. Op donderdag 4 oktober werd in GC De Stegel het financiële resultaat bekendgemaakt van dit evenement. Het was mooi nieuws voor alle vrijwilligers en verenigingen die eraan meewerkten.

Ruim 1.000 vrijwilligers van maar liefst 109 verenigingen zetten hun schouders onder het OLS 2108. Samen met tienduizenden bezoekers zorgden ze ervoor dat het een erg geslaagde editie werd. De OLS-organisatie is dan ook blij dat ze alle vrijwilligers kan danken voor hun tomeloze inzet.

De werkgroep Financiën werd na afloop van het OLS maar weinig rust gegund. Er dienden nog tal van verrichtingen te gebeuren om een idee te krijgen van de uiteindelijke balans. Een tiental dagen geleden viel de laatste grote factuur in de OLS-brievenbus en kon de afrekening gemaakt worden. En die kent een mooi positief saldo: 8 euro per uur per vrijwilliger

Donderdagavond waren twee personen per vereniging uitgenodigd voor de presentatie van de eindafrekening in GC De Stegel. Er werd om 19.30 uur gestart met een mooie videoreportage die terugblikte op het hele OLS-proces van het schieten van het winnende bölke tot de verhuiswagen met de schietbomen richting Sevenum.

Vervolgens werd uit de doeken gedaan wat er met de winst gebeurd. Iedere vereniging die mee hielp krijgt een cheque waarbij er 8 euro per vrijwilliger per uur uitbetaald zal worden. Een mooie bonus voor alle verenigingen die zich inzetten om van het OLS een geslaagd evenement te maken… Maar er was nog méér! Met een ander gedeelte van de winst zal Sint-Servatius Raam hun schutterslokaal renoveren en daarna ook nog meer kunnen aanbieden als buurt- en verenigingslokaal.

Tot slot wordt er ook een fonds van 20.000 euro aangelegd waarmee men 10 jaar socio-culturele projecten wil ondersteunen die ten goede komen van de ganse gemeenschap en die op die manier alle dorpen in de gemeente Kinrooi zullen versterken.

Het spreekt voor zich dat er alleen maar tevreden gezichten naar buiten stapten in GC De Stegel deze avond.


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *