Verkoop verdiepingen Muntcomplex Weert vergt meer tijd

Muntpassage Weert winkelcentrum

Weert is van plan de verdiepingen binnen het Muntcomplex te verkopen. Op deze verdiepingen boven het winkelcentrum waren tot voor kort Rick en Dienstencentrum De Roos gevestigd. Hier moeten 35 appartementen komen. Het project is gekoppeld aan de omvangrijke opwaardering van het winkelcentrum Muntcomplex. Bedoeling was de verkoop voor 2019 af te ronden. Maar daarin slaagt de gemeente Weert niet.

De gemeente Weert noemt de verkoop ‘een complex en omvangrijk project’. Zo dienen de complexe eigendomsverhoudingen tussen de gemeente en Bouwinvest, de eigenaar van de winkels, juridisch correct te worden vastgelegd. Momenteel wordt een conceptakte opgesteld waarin die eigendomssituatie en de vestiging van opstalrechten wordt geregeld De gemeenteraad neemt op 14 november 2018 een principebesluit over de nieuwe eigendomssituatie.

Pas nadat deze conceptakte gereed is, naar verwachting in december 2018, wordt hierover een besluit genomen door het college. Daarna kan met de inschrijvingen ten behoeve van de verkoop gestart worden. Aan de verkoop van de verdiepingen wordt de voorwaarde gekoppeld om de verdiepingen te transformeren naar woningen.
Boven het winkelcentrum worden dan 35 woningen waarvan 25 sociale huurwoningen, gebouwd. De haalbaarheid van dit aantal woningen alsmede de categorie woningen moet echter ook nog worden onderzocht. Mocht het niet mogelijk blijken om dit aantal of het soort woningen te realiseren dan is hierover ook nog overleg met de provincie Limburg noodzakelijk. Naar verwachting kan de verkoop van de verdiepingen daardoor pas in het eerste kwartaal van 2019 afgerond worden. De gemeente Weert verwacht wel dat daarna de verbouwing van de bovenverdiepingen tot woningen direct kan beginnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.