College Nederweert bezoekt scholen tijdens Week van Respect

Gemeentehuis Nederweert

Op maandag 5 november start de nationale Week van Respect. Tienduizenden scholieren, docenten, schoolleiders, (top)sporters, vrijwilligers, BN’ers, maatschappelijke organisaties en gemeenten spannen zich jaarlijks in voor de Week van Respect. In het hele land gaan prominenten met jongeren in dialoog en worden activiteiten georganiseerd. Leden van het college van B&W van Nederweert bezoeken tijdens de Week van Respect een aantal scholen en gaan het gesprek aan met scholieren.

Net als in 2017 staat in de Week van Respect het thema ‘respectzone’ centraal. Dit thema is een oproep aan iedereen om een omgeving te creëren waarin respect voor elkaar aanwezig is. Idee is om dit gebied vol respect te laten uitgroeien en uit te breiden. Als iedereen dit doet is er sprake van een olievlekwerking en ontstaat er straks een groot gebied vol respect. Maar wel vanuit het idee: verbeter de wereld en begin bij jezelf, in het klein.

Op woensdagochtend 7 november bezoekt wethouder Cuijpers basisschool Budschop. De burgemeester geeft op vrijdagmiddag 9 november een gastles in basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind. Diezelfde middag praat wethouder Koolen met de Ospelse kinderen over respectvol omgaan met elkaar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *