DUS Weert wil geld voor wijken inzetten

De fractie van politieke groepering DUS, De Ultieme Samenwerking, stelt de gemeenteraad van Weert voor 2 miljoen euro extra voor de wijken en dorpen uit te trekken. Daarvoor dient DUS donderdag een motie in bij de behandeling van de gemeentebegroting voor komend jaar. Het geld wil DUS weghalen bij een potje voor de heropening van de spoorlijn Weert-Hamont voor personenvervoer. Daarvoor wil Weert in 2019 2 miljoen euro opzij zetten.

DUS voert aan dat er aan de Nederlandse kant geen concreet zicht is bij overheid en partners op het tijdspad van realisatie van deze spoorlijn. Omdat zelfs nog onduidelijk is of Nederland ook wel echt wil meewerken aan het heropenen van deze spoorverbinding vindt DUS het niet nodig dat Weert hiervoor nu 2 miljoen euro opzij gaat zetten.

Het geld voor de spoorverbinding kan volgens de fractie beter gebruikt worden voor enkele wijkprojecten die in de ogen van het Weerter stadsbestuur wel een prioriteit verdienen maar waarvoor geen geld beschikbaar is. Als voorbeelden noemt men de herinrichting van het wijkpark Fatima, de herschikking van de maatschappelijke voorzieningen in Weert Zuid, het Kindcentrum Altweerterheide, de opknapbeurt van sportpark Boshoven en de opknapbeurt van de omgeving rond de kerk in Altweerterheide.

Allemaal projecten die wel nodig worden gevonden maar waarvoor Weert momenteel geen geld in de begroting heeft opgenomen. Door hiervoor het geld dat nu opzij wordt gezet voor de heropening van de spoorlijn Weert-Hamont te gebruiken, kunnen deze wijkprojecten wel in 2019 worden aangepakt. De Weerter gemeenteraad moet donderdag over dit voorstel besluiten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *