Bijzondere foto’s in een bijzonder boek (video)

‘In het Bijzonder’ is de naam van een fotoboek dat fotograaf Roger Maes gemaakt heeft. Het boek bevat vele foto’s van kinderen die verblijven in ‘De Schommel’.

In ‘De Schommel’ te Maaseik, onderdeel van Dienstencentrum Ter Engelen, verblijven kinderen met een ernstige en meervoudige beperking. De Maaseiker fotograaf Roger Maes nam in 2016 in opdracht van een regionale krant enkele foto’s van de kinderen. Hij was oprecht geïnteresseerd en geraakt door deze bijzondere kinderen. “Ik wilde graag meer foto’s maken. Na een gesprek met de leiding van ‘Ter Engelen’, bleek dat dit mogelijk was. Ik ben hier dan ook erg tevreden over”, aldus fotograaf Roger Maes.

Logopediste Marita Vande Broek werd betrokken bij het project om poëtische teksten te schrijven bij het fotoboek. In een verdere fase werden ook bekende mensen, zoals Frieda Vanwijck, Bernard Dewulf, Dirk Draulans en Michiel Hendryckx gevraagd teksten te schrijven voor het boek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *