En nu speelt GREENYARD Maaseik voor de knikkers: de SuperCup

Een SuperCup is in principe de ultieme krachtmeting tussen dé twee kanjers – kampioen en bekerwinnaar – van het afgelopen seizoen. Je zou kunnen redeneren dat dit eigenlijk de afsluiter van een seizoen hoort te zijn, vlak na de finales van beker en play-offs, met de superteams (en spelers) van dát seizoen…

In een ideale wereld is dat misschien zo, maar in de praktijk is dat niet haalbaar: na de ontlading van zo’n kampioenstitel snakken spelers, supporters en andere volleyballiefhebbers heus wel naar iets anders!

Het alternatief is het volgende seizoen te openen met de knaller die zo’n SuperCup kan zijn. Helaas hebben de volleyballers van VC GREENYARD Maaseik tot laat in september een mooi WK beleefd, waar heel wat spelers van Maaseik, Roeselare en andere clubs tot bijna in de laatste fase hebben meegeknokt. Daarom is de competitie dit jaar een pak later gestart. Maar nog vóór het straks weer zomer wordt, is er weer een EK, in eigen land nota bene. En dus stopt de competitie dit jaar een stukje vroeger dan anders…

Gevolg: het hele volleybalseizoen wordt dit jaar extreem – op het randje van het absurde – samengedrukt. Tussen WK en EK door moeten we op een drafje competitie, beker, play-offs en Champions League afwerken, en o ja, ook die SuperCup dus: nu zondag, op de 5de speeldag van de competitie, jawel.

De SuperCup-tegenstander van Maaseik, Knack Roeselare, moet zaterdagavond inderdaad eerst nog even in Achel aantreden. En hopelijk beseffen ze bij Axis Guibertin goed en wel dat ze zondag een vrije dag hebben, want hun tegenstander, GREENYARD Maaseik dus, zal niet komen opdagen! Maaseik speelt op dat moment, zondag om 17.00 uur, immers in Kortrijk, voor het eerst tegen Knack Roeselare.

Moeten we Knack Roeselare nog voorstellen? De blauwe ‘machine’ die ons al jaren het vuur aan de schenen legt, bleef grotendeels ongewijzigd. Monument Emile Rousseaux is opgevolgd door zijn rechterhand Steven Vanmedegael. Verder werd bij Menen middenblokker Fasteland gehaald. Versterking is ongetwijfeld ook de Amerikaanse hoekaanvaller Sam Holt. En interessant om naar uit te kijken, wedstrijd in de wedstrijd: de Canadese spelverdeler Brett Walsh die in de Canadese nationale ploeg min of meer in balans ligt met onze Jay Blankenau maar het WK aan zich liet voorbij gaan “om zich optimaal te kunnen integreren in Roeselare”. Zozo.

Knack Roeselare verloor in de eerste competitiewedstrijden hier en daar een onschuldige set tegen nochtans minder gevaarlijke tegenstanders, maar liet – in tegenstelling tot Maaseik – helemaal niets liggen tegen Menen. Bovendien speelt Roeselare in Kortrijk een halve thuiswedstrijd. Maar vergeet niet: onze supportersclub Sterk es Eik legt een bus in. Misschien is er nog plaats? (PiP)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *