30 Jaar Halve van Ell

31 jaar geleden werd in Swartbroek de grondslag gelegd voor een hardloopwedstrijd met als hoofdafstand een halve marathon (21,1 km). Jarenlang was Swartbroek de ‘place to be’ op de vierde zaterdag van de maand november. Toen de inschrijf locatie kwam te vervallen werd besloten de organisatie over te hevelen naar Ell.

Een nieuw parcours (twee grote ronden), en drie afstanden. Daardoor werd een stop van één jaar noodzakelijk om de organisatie opnieuw op te zetten. Enkele jaren geleden nam de animo om op zaterdag deel te nemen af. Daarop werd geschoven naar de zondag. Een goede zet. Meer deelnemers en zelfs een deelnemersrecord.

2018 wordt echter een gedenkwaardig jaar. de dertigste editie van deze wedstrijd, alle parcoursen vernieuwd en elke afstand over één grote ronde, een nieuwe startplek voor de grote afstanden, de kern van Ell als middelpunt en alles gecentreerd in de gemeente Leudal (kernen Ell, Haler, Neeritter, Ittervoort, Hunsel). Wat alle jaren hetzelfde is gebleven is de tomeloze energie die meer dan zestig vrijwilligers van LG De Grenslaupers en daarbuiten aan de dag leggen om dit evenement jaarlijks te laten slagen. Zonder hen zou het niet te doen zijn. Geen duurbetaalde krachten, geen professioneel bureau, maar gewoon liefde voor deze sport en de vereniging om succes mogelijk te maken.

In de editie 2018 verschijnen enkele bekende Limburgse atleten aan de start en daarnaast een aantal Marokkaanse deelnemers die al hebben aangekondigd het parcoursrecord bij de mannen (1:06:11) te willen gaan verbeteren.

Zondag 25 november 2018 om 10.30 uur wordt het startsignaal gegeven voor drie afstanden, 7,8 km, 12,5 km en 21,1 km (eigenlijk 21,0975 km) en 10 minuten later (10.40 uur) klinkt de toeter voor de jeugdafstand (1,1 km) over twee kleine ronden.

Inschrijven kan vooraf tot en met 19 november 23.59 uur online. Na-inschrijven is op de dag zelf nog mogelijk tot 20 minuten voor de start bij Eetcafé De Prairie aan de Sebastiaanstraat 51 in Ell. Parkeren kan op de daarvoor aangewezen plekken.

Geldprijzen zijn beschikbaar voor alle 5-jaarscategorieën t/m 65 jaar bij zowel mannen als vrouwen. Voor het verbreken van het parcoursrecord is een bonus beschikbaar. De nummers 1, 2 en 3 bij de jeugd, de 7,8 en 12,5 km ontvangen een beker.
Onder alle voor-inschrijvers worden een 40-tal tombolaprijzen verloot. Hoofdprijs daarbij is een dagdeel rondrijden in een oldtimer naar keuze van leukeoldtimers.nl uit Hunsel.
De organisatie van dit alles berust bij LG De Grenslaupers uit Stramproy.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *