Achilles Bocholt ongeslagen herfstkampioen

In de zevende speelronde van de Eerste Nationale stonden Initia Hasselt en Achilles Bocholt tegenover elkaar in sporthal Alverberg. Bocholt had voorafgaande aan de wedstrijd een voorsprong op de ranglijst van 5 punten, maar dit was tijdens de wedstrijd niet geheel merkbaar. Hasselt knokte voor wat het waard was, maar moest uiteindelijk, na een 14-13 voorsprong bij de rust, toch de overwinning aan Achilles laten; 24-25. Ook de belofteploeg kwam zaterdag in actie en zij konden hun eerste overwinning van het seizoen binnenhalen. Hasselt 2 werd verslagen met 18-23.

“We zijn zeker goed aan de wedstrijd begonnen en konden al direct een kloofje van een paar goals slaan. Maar we hebben ons een beetje laten doen door Hasselt, het was een rommelige fase waarin wat fouten gebeurden, het publiek steeds luider begon te roepen en Hasselt is een goede ploeg, die van zo’n situaties kan profiteren. In die minuten hebben we de kop een beetje laten hangen en zijn we te individueel gaan spelen. Zo is Hasselt voor de rust op voorsprong gekomen.”, aldus keepster Jilly Achten toen haar gevraagd werd de eerste helft te omschrijven.

Achten: “De eerste fase na de rust was dan ook moeilijk, maar ondanks dat we achter kwamen te staan hadden we wel een klik gemaakt ten opzichte van het eind van de eerste helft. Ondanks mandekking en het in eerste instantie moeilijker lukte om door de verdediging van Hasselt te geraken zijn we wel blijven vechten. Dat toonde zich zeker in de verdediging, want we hebben Hasselt niet de kans gegeven over ons te lopen.”

“Toen Hasselt vier goals voor kwam, was het voor iedereen genoeg geweest. Na een aantal wissels kwam er terug iets meer tempo in de aanval en kregen alle opbouwers in de 5-tegen-5 meer ruimte. Ookal misten we eerst een paar open doelkansen, toch voelde ik de gretigheid in de ploeg terug groeien en kreeg Hasselt het moeilijker. We hebben grote mentale weerbaarheid getoond, iets wat we vroeger vaak misten, en kwamen terug op voorsprong. De laatste 10 minuten was het wel nog hard vechten voor de twee punten, maar we zijn kalm gebleven en hebben slimme beslissingen gemaakt, daar waar Hasselt dat niet deed. Het was dus zeker geen glansprestatie van ons, maar de twee punten hebben we zeker te danken aan de mentaliteit in de tweede helft.”, voegt Achten toe.

Aankomend weekend is er geen competitieprogramma, maar speelt Achilles Bocholt wel voor de Beker van België. In de 1/8e finale is KTSV Eupen de tegenstander. De wedstrijd zal gespeeld worden op zondag 18 november om 18.00 uur in Hall Omnisport te Eupen.

“Ik ken Eupen totaal niet als ploeg en we moeten een ploeg nooit onderschatten. Er zijn dit seizoen al heel wat onverwachte uitslagen geweest, ook in de beker, en op verre verplaatsing in een onbekende sporthal tegen een onbekende ploeg kan verassend moeilijk zijn. We gaan er in elk geval 100% voor om onze ongeslagen reeks voort te zetten, zowel in de competitie als in de beker!” beëindigd Achten haar verhaal.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *