Najaarsschoonmaak op begraafplaatsen Hamont-Achel van start

Naar jaarlijkse gewoonte beginnen de medewerkers van de stadwerf in Hamont-Achel begin december met het opruimen van de verwelkte bloemen op de stedelijke kerkhoven. Zo zien alle begraafplaatsen er binnenkort weer verzorgd uit. De vele bloemen die tijdens Allerheiligen bij de graven werden geplaatst, zijn intussen namelijk afgestorven.

De opruimingswerken starten op maandag 3 december en nemen enkele dagen in beslag. Alle verwelkte planten en gebroken potten en schalen die er dan nog staan, worden verwijderd. Voor dit initiatief beroept de stad zich op het geldende politiereglement. Hierin staat namelijk het volgende: “De bloemen en planten op de graven aangebracht, moeten steeds in goede staat onderhouden worden. Wanneer ze afgestorven zijn, moeten ze verwijderd worden naar de daartoe bestemde plaats. Bij gebreke hiervan zal de opruiming gebeuren door de stadsdiensten.”

Decoratieve stukken die wel nog in goede staat zijn, blijven op het graf staan. Enkel potjes die vastzitten aan verwelkte planten worden weggehaald.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *