Rioleringswerken creeëren metalen boa in Dilsen-Stokkem

In Dilsen-Stokkem wordt op enkele plaatsen gewerkt aan de riolering. Hierdoor worden enkele wegen opgebroken op het rioleringstracé en terug hersteld in hun oorspronkelijke toestand. Verspreid over het bestaande leidingtracé worden werkzones voorzien. Plaatselijk wordt ook de beplanting verwijderd en worden aan aantal hoogstammige bomen gekapt. De werkzaamheden lopen voorspoedig en zorgen in het straatbeeld voor een apart beeld.

Op de Boslaan in Lanklaar en de Rijksweg in Dilsen zijn grote rioleringsbuizen bovengronds aangebracht langs de straat. Het gaat om een tijdelijke ingreep omdat het ondergrondse buizensysteem een nazicht krijgt. Bij elk kruispunt en elke oprit naar een woning maken de buizen een brug. Dat zorgt voor kunstig bochtenwerk langs de Boslaan en de Rijksweg.

De werken zijn gestart op 27 augustus en zullen in totaal 13 maanden duren. Op een recent overleg met alle betrokken partijen werd verduidelijkt dat de Boslaan /N75 te allen tijde zal open blijven voor het verkeer en de werken dienen te gebeuren in een werfzone naast de rijweg.

Foto’s: Peter de Bruyn


 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *