Kammeräödje 2019 voor Will Hermans

rpt

Sinds 1993 kennen De Rogstaekers uit Weert een bijzondere onderscheiding, die hoogstens een keer per jaar wordt uitgereikt. Het betreft de Orde van ’t Kammeräödje, die wordt toegekend aan mensen, die zich al jaren (en vaak op de achtergrond) verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rogstaekers en het Weerter carnaval. Terechte ontvanger van deze Orde in 2019 is Will Hermans.

Tijdens de Bonte Avond van 7 februari 2019 krijgt Will de bijbehorende medaille opgespeld.

Will Hermans is in het begin van de jaren negentig lid geworden van het Werkmeestersgilde en is dus al meer dan 25 jaar actief voor de Rogstaekers. Leden van dit gilde werden vaak ingezet bij alle evenementen van de vereniging om te helpen bij het opbouwen en afbreken van decors en bij het versieren van zalen als De Poort van Limburg. Ook heeft Will geholpen bij bijzondere evenementen als de Gulden Humor. Een vaste taak had hij bij het vervoer van decors en bij het wisselen ervan bij de Bonte Avonden en de Bonte Familie Middagen. Jarenlang heeft Will ervoor gezorgd dat paard en wagen aanwezig waren bij de stoet voor het Boerenbal en dat het bruidspaar op een draagbaar door de zaal werd gedragen. Heel wat jaren is Will begeleider geweest van de Jeugdprinsenwagen in de optochten en hij zorgde er ook voor dat de wagens op tijd op de plaats van bestemming waren. Will is nog altijd actief op de Bühne tijdens de Bonte Avonden. Moet er iets gebeuren, vraag het aan Will en het gebeurt ook!

Uit handen van Vorst Stan en in het bijzijn van Kanselier Jasper en Ceremoniemeester Dorus heeft Will alvast de bij de Orde horende oorkonde mogen ontvangen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *