Grote verkeershinder in Maaseik en Kinrooi vanaf vanavond

In de gemeenten Kinrooi en Maaseik wordt vandaag vanaf 21.00 uur grote verkeershinder verwacht door uitzonderlijk vervoer. Het uitzonderlijk vervoer bestaat uit een dwarsregeltransformator die vanuit Ophoven naar Kinrooi wordt gebracht en vice versa.

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, zal de bestaande transformator gelegen in het 380kV-onderstation ‘Van Eyck’ aan de Molshofstraat in Maaseik vervangen door een nieuwe transformator. Hiervoor is een uitzonderlijk vervoer gepland op zaterdag 24 november vanaf 21.00 tot +/-10.00 uur zondagochtend 25 november.

In Ophoven zal Elia de transformator, die in 1ste instantie via de Maas wordt aangevoerd, overladen om het transport via de weg verder te zetten naar het onderstation gelegen aan de Molshofstraat in Maaseik. Vervolgens zal de bestaande transformator dezelfde weg naar Ophoven afleggen. Elia werkt voor dit uitzonderlijk vervoer nauw samen met het Agentschap Wegen & Verkeer, de gemeente Kinrooi en de stad Maaseik.

Vanaf zaterdagavond 21.00 tot +/-10.00 uur zondagochtend wordt een aanzienlijke impact verwacht op het doorgaand verkeer tussen Maaseik en Kinrooi vermits enkele N-wegen afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Het betreft de volgende N-wegen: N78 (Venlosesteenweg), N73 (Breeërsteenweg), N62 (Weertersteenweg). Ook enkele de lokale wegen, zoals de Vilgertenweg en de Molshofstraat, zullen een impact ondervinden. Het doorgaand verkeer dient de aangeduide omleidingen te volgen.

Elia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet van 30.000 tot 380.000 volt voor de transmissie van elektriciteit in België. De onderneming heeft 1.350 medewerkers in dienst. Elia beheert een net bestaande uit luchtlijnen en ondergrondse verbindingen, goed voor een totale lengte van meer dan 8.495 km. Het net wordt beschouwd als een van de betrouwbaarste van Europa. Het speelt een essentiële rol voor de gemeenschap, want de grote industriële klanten zijn erop aangesloten en het vervoert de elektriciteit van de producenten naar de distributienetten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Grote verkeershinder in Maaseik en Kinrooi vanaf vanavond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *