Plan voor woningbouw op binnenterrein aan Tungeler Dorpstraat in Tungelroy

Tungelroy

De gemeente Weert start de ontwikkeling van een bouwplan voor 18 woningen op een braakliggend binnenterrein achter de Tungeler Dorpstraat tegenover de Trupperttstraat in Tungelroy. Het bouwplan heeft door de crisesjaren ruim 10 jaar stilgelegen. Nu is de vraag naar nieuwbouwwoningen in Tungelroy echter snel gestegen.

In Tungelroy ligt achter de lintbebouwing van de Tungeler Dorpsstraat een terrein van 9.580 m2. Dit terrein is in 2006-2007 door de gemeente verworven ten behoeve van woningbouw. Min of meer tegelijkertijd is de locatie ‘Truppertstraat’ herontwikkeld tot woningbouw. Beide locaties tezamen betroffen ruim 60 woningen en dit was meer dan waar behoefte aan was.

Omdat, als gevolg van de crisis, de verkoop van bouwkavels in Tungelroy stilviel, en vanwege de teruglopende prognoses is de grond in 2013 afgewaardeerd. Sinds 2017 is er een grote vraag naar woningen en zelfbouwkavels in Tungelroy. De kavels in het woningbouwplan ‘Truppertstraat’ zijn bijna allemaal verkocht. Het is daarom volgens de gemeente Weert gewenst de draad voor het bouwplan voor de Tungeler Dorpstraat weer op te pakken. Het plan voorziet in de bouw van 4 vrije sector woningen op ruime bouwkavels, 6 patiowoningen en 8 twee-onder-een kap huizen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *