VC GREENYARD Maaseik maatje te groot voor stug Waremme

Op een druilerige zondagnamiddag 25 november, moest VC GREENYARD Maaseik opnieuw aantreden in de vaderlandse competitie. Uitdager van dienst was VBC Waremme. De Luikenaren hadden slechts drie punten voorsprong op rode lantaarn Guibertin. Ze gingen er dus alles aan doen om de landskampioen punten proberen af te snoepen.

De eerste set begon met een overwicht van de Maaslanders. Cox met een goede opslagreeks en al meteen 4-6. Simon Peeters die gestart was ten koste van Jelte Maan voelde zich ook als een vis in het water op het plein van Waremme en scoorde tot twee keer toe knap in de diagonaal, 7-12 en time-out bij de thuisploeg.

Er kropen vervolgens iets te veel fouten in het spel van beide teams waardoor de kloof op de borden bleef staan. Waremme begon aan een slotoffensief en dat leek te gaan werken bij 22-23, time-out bij coach Banks. Na een blok op Peeters werd het nog even heel warm bij 24-24 maar uiteindelijk besloot Cox de set met een plaatsballetje, 24-26.

Voortreffelijk, zo kan je het begin van de tweede set wel omschrijven voor Maaseik. Receptioneel liep nog niet alles op wieltjes maar dankzij een hoge opslagdruk en een paar slimme aanvallen stond er al snel 6-10 te lezen. De thuisploeg liet zich echter niet wegspelen en zorgde bij 10-13 voor een weerwoord. Plots ging het snel. Wojcik kwam voor Cox maar vooral ‘thuisspeler’ Elias Thys scoorde aan de lopende band, 14-19. Via 19-22 werd de set uiteindelijk besloten bij een score van 21-25.

Nog één set was VC GREENYARD Maaseik verwijderd van een perfect rapport. Maar dat leek er in het begin van de derde set niet te komen. Coach Banks had enkele wissels doorgevoerd waardoor het even zoeken was, 6-4. Waremme besefte dat Maaseik in deze configuratie kwetsbaarder werd en sloeg toe, 12-9 en de roodhemden werden naar de kant geroepen. De uitleg van Joel Banks hielp de Maaslanders niet echt want even later stond er 15-10 en zelfs 18-11 te lezen. Cox, Blankenau en Maan kwamen in om de meubelen te redden. Tammemaa met een bom en een ace zorgde voor 20-16, de kloof werd kleiner en dus time-out bij Waremme. De Est had de smaak te pakken en maakte ook de 20-18. Peeters bracht zijn recepties meermaals perfect tot bij Blankenau waardoor hij zijn aanvallers optimaal kon bedienen. Bij 21-21 was de comeback voltooid. Met een fantastisch kill block besloten de Maaslanders uiteindelijk de wedstrijd, 23-25.

Met een wedstrijd minder gespeeld staat Maaseik nu op een derde plaats in de Euromillions Volley League, na Aalst en Roeselare. Nu heeft het team een weekje om te bekomen alvorens zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zoersel volgt.

De donderdag daarop kan Maaseik, in de inhaalwedstrijd op Guibertin, een gooi doen naar de tweede plaats.

Daarna wacht een dubbele verplaatsing naar West-Vlaanderen. Zaterdag 8 december een competitiewedstrijd en de woensdag erna (12 december) de halve finale van de Belgische beker in Roeselare. Drukke tijden voor VC GREENYARD Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *