Aleks Grozdanov depanneert vc GREENYARD Maaseik als medical joker

Verslagenheid alom, ruim een week geleden, toen bleek dat de kwetsuur van Andri Aganits van kwaad naar erger evolueerde. De man die volgens velen misschien wel de strafste aanwinst bij vc GREENYARD Maaseik van de voorbije zomer ging worden, moest onder het mes en was out voor de rest van het seizoen.

Vóór Kerstmis spelen de Maaseiker volleyballers nog tegen het Poolse Belchatow (Champions League), 3 keer tegen Knack Roeselare (competitie en beker) én 3 “gewone” competitiewedstrijden. En dan sta je daar opeens, met dat belangrijke en loodzware programma, als landskampioen nota bene, met slechts twee middenmannen. Eén van hen is zelfs nog wat groen achter zijn oren – al doet ie het ronduit schitterend! – en heeft straks bovendien examens…

Slechts twee middenblokkers? Dat is link, zelfs in provinciale afdelingen. Gelukkig werd enkele jaren geleden het concept “medical joker” gelanceerd: een team dat door overmacht in de penarie geraakt, mag alsnog op zoek naar een vervanger voor die positie.

De voorbije jaren passeerden hier al depanneurs zoals de Italiaanse libero Danilo Cortina (maart 2016) en de Kroatische aanvaller Ivan Raic (maart 2017). Anderhalve week geleden begon de club via haar internationale contacten discreet maar koortsachtig te zoeken naar een direct inzetbare middenblokker. In een ideale wereld heeft zo’n speler uiteraard Europees niveau, ervaring, de capaciteit om zich snel te integreren en ook op het terrein te communiceren, én de bereidheid om halsoverkop naar hier te verhuizen. (In dit geval is dat niet voor een maand of twee maar voor een half jaar!) En natuurlijk moet ook zijn club bereid zijn om hem te laten vertrekken! Een witte raaf, zeg maar… Vind ‘m maar eens.

Je moet uiteraard al bij de grote, kapitaalkrachtige clubs in het buitenland gaan zoeken, waar men sowieso 4 volwaardige middenmannen heeft van wie er eentje mag vertrekken omdat er ook nog een jong veulen van de B-ploeg staat te trappelen om te mogen doorschuiven…

Bij Calzedonia Verona, een middenmoter in de Italiaanse Serie A, vonden we de jonge Bulgaar Aleks Grozdanov. Aleks werd op 28 maart 1998 geboren in Sofia. Hij is 2m06 groot en weegt 86 kg. Volgens zijn fiche tikt ie met aanloop 3m55 aan, uit stand 3m34. Hij was bezig aan zijn tweede jaar bij Verona. Met 15 nationale selecties was Aleks de voorbije zomer ook de jongste speler in de Bulgaarse selectie voor het WK in Bulgarije/Italië (waar Bulgarije nipt de duimen moest leggen tegen Canada met Jay Blankenau).

Kortom, nog niet de ervaring van een Andri Aganits, maar volleyen kán hij, én… Aleks Grozdanov was bereid GREENYARD Maaseik te depanneren! GREENYARD Maaseik hoopt hem zaterdag 1 december te kunnen voorstellen aan het thuispubliek. Een stevig verwelkomingsapplausje is dan wel op z’n plaats.

Foto’s: vc GREENYARD Maaseik

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *