Inloopmiddag over plannen voor deel van de wijk Keent

De gemeente Weert organiseert vanmiddag en vanavond een inloopbijeenkomst over de plannen van de gemeente om de problemen van de wateroverlast in een deel van de wijk Keent aan te pakken. Over deze plannen is de voorbije 1,5 jaar door de gemeente Weert samen met een klankbordgroep veel overleg gevoerd. Bewoners hebben ook hun wensen ten aanzien van de inrichting van het gebied kunnen aandragen. De inloopbijeenkomst duurt van 16.00 tot 20.00 uur in Het Keenterhart aan het St. Jozefskerkplein.

De klankbordgroep bestond uit een vertegenwoordiging van bewoners van diverse straten, de gemeente en het bureau Jens. De klankbordgroep heeft gezamenlijk de plannen uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp van de openbare ruimte. Hierbij is onder andere rekening gehouden met de parkeerbehoefte en de inrichting van de straten in het deel van Keent grenzend aan de Kerkstraat. Ook is aandacht besteed aan de vergroening en biodiversiteit van de wijk. Er is een rioleringsplan opgesteld waarbij rekening gehouden is met de problematiek van het hemelwater die met name in de Kerkstraat en Keulerstraat speelt.

Door het afkoppelen van regenwater van straten en woningen en de aanleg van een gescheiden riool kan men straks ondergronds en in wadi’s extra water bufferen. Tijdens de inloopbijeenkomst worden de bewoners geïnformeerd over de nieuwe inrichting van de openbare ruimte zoals de verhardingsmaterialen, welke bomen en beplanting er komt, welke openbare verlichting en de andere aanpassingen van de openbare ruimte in dit deel van de wijk Keent.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *