Kinrooi heeft goud bij ontdekking nieuwe soorten flora en fauna

Een gouden medaille voor de gemeente Kinrooi, want in deze gemeente zijn de meeste nieuwe soorten flora en fauna van Vlaanderen waargenomen. Daarnaast behoort het Vijverbroek volgens de wedstrijd ‘10 jaar waarnemingen‘ tot de Top 10 in de categorie ‘natuurgebieden’ in Vlaanderen.

Een zevende plek noteert het Vijverbroek waar Natuurpunt Kinrooi het beheer van heeft. Maar de hoofdprijs is afgeschoten in de categorie van de gemeenten. In deze categorie deden sowieso alle gemeenten van Vlaanderen automatisch mee. De concurrentie was hier dus enorm groot. Kinrooi heeft de eerste plaats veroverd met maar liefst 735 nieuwe soorten flora en fauna die ontdekt zijn binnen de gemeentegrens.

“We hebben dit resultaat deels kunnen behalen door onze 1000-soortenactiviteit die we in het voorjaar hebben georganiseerd en die verschillende waarnemers ertoe heeft aangezet om ook de rest van het jaar nog terug te komen naar het Vijverbroek”, aldus Natuurpunt Kinrooi in een reactie. Naast het Vijverbroek zijn er ook in de rest van de gemeente Kinrooi mooie natuurplekken.

Foto: Natuurpunt Kinrooi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *