Aan de slag met het toekomstbeeld 2022

Leer-werktrajecten voor alle kwetsbare jongeren, een laagdrempelige ontmoetingswinkel en een pilot cliëntvolgend budget. Dit zijn enkele van de circa twintig acties die bedrijven, organisaties en inwoners in Cranendonck, Nederweert en Weert samen willen ontwikkelen. Dat is de uitkomst van een driedaagse conferentie eind vorige week, onder de titel ‘Samen aan de slag’.

Op initiatief van de drie gemeenten en enkele bedrijven en organisaties, is op 14-15-16 november 2018 in Weert een conferentie gehouden. De zeventig deelnemers vertegenwoordigden acht stakeholdersgroepen: zorg, welzijn, onderwijs, wonen/vrijetijd, re-integratie, ondernemers, gemeenten en inwoners/vrijwilligers. Zij hebben intensief van gedachten gewisseld over de toekomst van het sociaal domein. Met als centrale opgave: “In 2022 zorgen wij dat iedereen meedoet, meetelt en naar eigen kracht bijdraagt. Alle talenten komen tot ontwikkeling; voor het individu en voor de samenleving.”

Wethouders Cuijpers, Van den Heuvel en Lemmen juichen het initiatief toe: “We zijn trots dat inwoners en partners die ertoe doen in het sociaal domein, deze conferentie tot een succes hebben gemaakt. We hopen dat hiermee een beweging is ontstaan die onomkeerbaar is.”
Veel deelnemers delen dit enthousiasme: “Het is een driedaagse omwenteling. Dit inspireert tot aanpakken, doorpakken en oplossen.”

Vanuit het verleden en het heden, is in de conferentie toegewerkt naar een gezamenlijk toekomstbeeld van 2022. De deelnemers hebben met elkaar kansrijke, concrete plannen ontwikkeld. Dit door bijvoorbeeld participatie van inwoners te stimuleren, talenten te ontwikkelen en de onderlinge samenwerking in zorg, onderwijs, werk en welzijn te bevorderen. Hiermee gaan de deelnemers aan de slag in kleinere werkgroepen.

De sociaal domein brede aanpak wordt verankerd in een samenwerkingsplatform. In maart 2019 vindt een nieuwe bijeenkomst plaats om voortgang en resultaten van alle acties te bespreken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *