Nederlanders in grensgebied wellicht de dupe van Belgisch stroom-afschakelplan

Elektriciteit stroom energie

Het Belgische afschakelplan voor elektriciteit heeft wellicht ook voor enkele huishoudens in Nederlands-Limburg gevolgen.

In onder andere de gemeenten Weert en Leudal bestaat de mogelijkheid dat door de problematiek rondom het Belgische stroomnet huishoudens zonder stroom komen zitten, zo meldt 1Limburg. Reden is dat er huishoudens in Nederlands-Limburg stroom krijgen vanuit België.

De Belgische energievoorziening heeft te kampen met capaciteitsproblemen. Het land is voor een groot deel afhankelijk van de kerncentrales in Tihange en Doel. Die hebben samen zeven reactoren, maar op dit moment zijn er daarvan vijf niet in bedrijf. Hierdoor heeft de Belgische regering bepaald dat de kans aanwezig is dat sommige huishoudens afgeschakeld worden van stroom. Dit betreft in eerste instantie de regio Kinrooi-Maaseik-Bree-Dilsen-Stokkem. Er wordt volop gelobbyd om dit probleem opgelost te krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *