Piet Poell stelt boek 'à la lanterne' voor in Hepperhuys

Zaterdag 1 december zal de aanstaande burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere, in Het Hepperhuys in Heppeneert het eerste exemplaar van een bijzonder boek in ontvangst nemen. Onder de titel ‘à la lanterne’ heeft de schrijver, Piet Poell, een groot aantal columns verzameld over Belgisch- en Nederlands-Limburg. Het evenement zal van start gaan om 14.00 uur.

De inleiding zal verzorgd worden door de uitgevers van uitgeverij TIC uit Maastricht, Paul Weelen en Luiz Oliveira. Het muzikale intermezzo zal de singer-songwriter in opkomst, Jane Who, voor haar rekening nemen.

‘à la lanterne’ bevat columns die o.a. tot voor kort in een Belgisch-Limburgse ochtendkrant zijn gepubliceerd, maar ook op een Nederlandse website en op Facebook.

‘à la lanterne’ is een kreet uit de Franse revolutie, waarmee de sansculotten de collaborateurs van het ancien régime ophingen aan de lantaarnpalen. Met ‘à la lanterne’ legt Poell een strop om de nek van bekrompen geesten, huichelaars en corrupte machthebbers. Hij doet dat met “rake grappen, scherpe bewoordingen en markante woordspelingen”, aldus de uitgever.

Na de presentatie is er gelegenheid om het boek te laten signeren door de auteur, al dan niet met een persoonlijke opdracht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *