Roland van Kessel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Cranendonck

Op 20 november 2018 is Roland van Kessel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Cranendonck. De eerste kennismaking met burgemeester Van Kessel met Cranendonck stond in het teken van de smokkelgeschiedenis van Cranendonck en een kennismaking met alle kernen.

Het bestuur van de gemeente Cranendonck heeft Roland van Kessel en zijn gezin in een Amerikaanse smokkelauto laten ophalen in zijn woonplaats Kessel. Daarna werd hij de Limburgse grens over “gesmokkeld” en door het college en de gemeenteraad ontvangen bij het Grensmonument aan de Geuzendijk. Het college van Peel en Maas droeg hem op die plek over aan het college van Cranendonck.

Vanuit de Geuzendijk maakten de nieuwe burgemeester met zijn gezin en het aanwezige gezelschap in smokkelauto’s een eerste kennismakingsronde door Cranendonck. In elk dorp maakte de stoet een stop waarbij vertegenwoordigers van de dorpsraad of dorpsplatform in korte tijd hun dorp presenteerden.

Om 19.30 uur arriveerde Roland van Kessel bij het gemeentehuis, waar hij onthaald werd door de vendeliers en muzikanten van de Cranendonckse schutterijen, gildes, harmonieën en fanfares. Daarna volgende de officiële installatie in de raadzaal. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering beëdigde de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, hem als burgemeester van de gemeente Cranendonck. Afsluitend was er een drukbezochte receptie waar aanwezigen de nieuwe burgemeester de hand konden schudden.

De komende weken staan in het teken van inwerken en nadere kennismaking met Cranendonck en samenwerkingspartners. Vrijdag 11 januari vindt er een nieuwjaarsreceptie plaats in de Smeltkroes in Maarheeze. Alle verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners worden van harte uitgenodigd om zich te presenteren of op een andere manier nader kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *