Schrijfsel 36: Gezocht: Schepen zonder ervaring (m/v)

Maaseik Stadhuis

Een aantal weken geleden schreef ik over Ann-Sophie, de nieuwe schepen met ‘shtijl’. Ik vermoed dat de mensen van PRO 3680 dit schrijfsel ook lazen. Waarschijnlijk wilden ze beter doen, dus zorgden ze voor versterking. Ik ben dus de reden dat Kevin Drees uit het schepencollege wordt gekegeld. Of ik daar trots op ben? Absoluut niet! Ik begrijp het gewoon niet…

Een man die 9 jaar in de OCMW-raad zetelde, 4 jaar gemeenteraadslid was en 6 jaar schepen wordt vervangen door… een verpleegster. Mijn gevoel dat ik al had, dat politiek een maf spelletje is, wordt bewezen door de stemmen: Kevin Drees 568 voorkeursstemmen, André Willen 508, Bouchera Ait Aadi 475 stemmen. Er werd gekozen voor Bouchera en dat snap ik niet.

Stel je voor dat het zo in de sport zou gaan: de Rode Duivels speelden in de Nations League tegen Zwitserland. Ze kregen 5 doelpunten tegen, konden 2 keer scoren. Dat betekende de uitschakeling, behalve volgens de theorie van PRO 3680: die theorie laat de Belgen tóch doorgaan. Waarom? Gewoon, omdat.

De Michelinsterren, elk jaar worden de beste restaurants beloond met zo’n ster. Als de mensen van PRO 3680 in de jury zouden zitten, hadden de frituren van Maaseik allemaal minstens 4 sterren. Peter Goossens zou naast de sterren grijpen. Niet dat de frietjes lekkerder zijn dan de hapjes van Peter, maar omdat euh… gewoon, omdat.

Ik ken Bouchera niet, ben ervan overtuigd dat ze haar taak met verve zal doen, maar ik begrijp het hele systeem niet. Jij wel?

We moeten in België gaan stemmen, worden verplicht om te vertellen wie we willen dat de gemeente of het land regeert. Wat er met de stemmen gebeurt? Er wordt gepuzzeld. CD&V werd al uit de gemeenteraad gekegeld, ten koste van PRO 3680. Nu worden Kevin Drees en André Willen weggewimpeld ten koste van Bouchera.

Zie jij het nut van stemmen in?

Ik wens je komende week een Oscar, Michelinster én Nobelprijs toe. Waarom? Gewoon, omdat.

Tot volgende week voor een nieuw schrijfsel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Schrijfsel 36: Gezocht: Schepen zonder ervaring (m/v)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.