Thema-actie 'Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers' in de regio

fiets verlichting

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december 2018 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting – zwakke weggebruikers en bromfietsers’ van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

Herman Reynders, gouverneur: “Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op! Als iedere fietser nu zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen. Elk leven dat we redden is er één! Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter!”

Daarom zullen tijdens de periode van 3 tot en met 7 december 2018, de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.
Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het ‘jongeren-pv’ en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.

Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Deze thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers’ zal worden herhaald tijdens de week van 7 tot en met 11 januari 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *