Bastionpak siert eerste Maaseiker kerstwinkel

Onder de noemer ‘De kerstshop van bij ons’, opent dit weekend de eerste Maaseiker kerstwinkel. In feite gaat het om twee panden, quasi tegenover elkaar, op de Bosstraat in Maaseik. De kerstshop van bij ons, is een knipoog naar de slogan ‘De webshop van ons allemaal’ van een gekende internetwinkel.

Deze winkel focust op producten eigen aan Maaseik. Gaande van authentieke geschenken tot zelfgemaakte decoratie. Het is een project van creatieve en ondernemende Maaseikenaren die hiermee leegstaande panden tot leven brengen en voor een meerwaarde zorgen tijdens de eindejaarsperiode. De inrichting en de uitbating van de twee winkels gebeurt volledig op eigen kracht.

Het aanbod liegt er alvast niet, onder meer streekproducten, sfeerproducten, eigenzinnige en kunstzinnige voorwerpen én een leeshoek met onder andere de nieuwe Mëzeiker Diksjënaer en andere lokale publicaties.

Wat de Maaseiker streekproducten betreft, dient zich een nieuwigheid aan. Het bastionpak is een originele geschenkverpakking gebaseerd op de oude stadsomwalling. Daar waar deze destijds de burgers moest beschermen, zorgt dit bastion voor bescherming voor de knapkoek in combinatie met andere Maaseiker streekproducten. Het bastionpak is er in verschillende kleuren. Iedere kleur verwijst naar een andere samenstelling.

De Maaseiker kerstwinkel opent de deuren op zaterdag 8 december in de Bosstraat op nummer 41 en 52. Dit tot het einde van dit jaar en is ook open op zondag.
Foto en tekst: Peter de Bruyn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *