Ferre Vandeberg scoort tegen ploeg van vader Jan

Voor de familie Vandeberg uit Kinrooi lagen vreugde en verdriet zondag tijdens Gruitrode-Maasland NO (2A) heel dicht bij mekaar. Vreugde, want zoon Ferre nam het tweede doelpunt van Gruitrode voor zijn rekening. Verdriet, want vader Jan is voorzitter van… FC Maasland NO en zijn club verloor uiteindelijk met 4-0. “Ik wist niet goed of ik wel kon juichen na mijn doelpunt, maar ik heb het toch gedaan”, lacht Vandeberg junior.

Met drie zijn ze, de zonen van de familie Vandeberg. En opmerkelijk: alledrie spelen ze voor een andere club. Ward (25) staat met Neeroeteren op kop in vierde provinciale C, Ferre (23) is sinds dit seizoen aan de slag bij Nevok Gruitrode (2A) en Robbe (19) speelt bij de beloften van Maasland NO, de club waar vader Jan aan zijn vierde seizoen bezig is als voorzitter. “Maar het voetbaltalent hebben ze van hun mama”, lacht vader Jan Vandeberg. “Zij heeft vroeger zelf in eerste nationale gevoetbald bij St. Elen. Mijn vrouw gaat ook zo veel mogelijk naar de matchen van onze zonen kijken, zelf kan ik niet anders dan de wedstrijden van Maasland NO bijwonen.” Dat deed hij ook afgelopen weekend. Hij zag zoon Ferre als linksback van Gruitrode… scoren tegen Maasland NO: 4-0. “Vlak na de rust was ik al dicht bij een doelpunt, maar toen kon doelman Deben mijn vrije trap nog in hoekschop deviëren”, reageert Vandeberg junior. “Maar op die corner scoorde ik wel. Omdat we wisten dat Maasland NO niet echt doordekt op corners, hadden we er vorige week nog speciaal op getraind. Met succes. Ik wist niet echt of ik wel kon juichen na mijn doelpunt, maar ik heb het toch gedaan”, aldus Ferre, die zelf ook coach is van de provinciale U21 van… Maasland NO.

Mama Tinny koos afgelopen weekend alvast partij voor haar zoon. “Mama had me zelfs tien euro extra zakgeld beloofd als ik zou scoren tegen Maasland NO. Die heb ik toch al maar fijn geïncasseerd”, lacht Ferre, die eerder voor Heusden-Zolder, Patro, MVV en Bree speelde. “Papa was ook wel blij voor mij met mijn doelpunt en hij vond ook dat Gruitrode verdiend gewonnen had. Maar om discussie te vermijden, is hij toch apart gaan staan op de tribune. Al denk ik dat ze straks gewoon samen in bed zullen kruipen”, knipoogt Ferre, die nog bij zijn ouders woont.
“Dat is ook zo gebeurd”, lacht vader Vandeberg. “De familievrede is teruggekeerd. Of ik Ferre nu naar Maasland NO wil halen? Natuurlijk zou ik het fijn vinden als hij voor mijn club zou spelen, maar die keuzes moet hij zelf maken.”

Het verslag van de wedstrijd lees je vanmiddag bij Grensland Actueel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *