Drukke Sinterklaasmarkt in Bree (video en foto’s)

Het is een vaste traditie in Bree: Op 5 december vindt de Sinterklaasmarkt plaats. “We kiezen bewust voor 5 december, zodat de Goedheiligman en zijn Pieten nog de laatste inkopen kunnen doen”, zo vertelt marktkoopman Stijn Fransen.

Woensdag 5 december kwamen vele kooplustigen van heinde en verre naar Bree. “Ook het animo bij de marktkooplui is groot voor deze markt”, zo vervolgt Stijn Fransen die vertelt dat hij zijn normale markt hiervoor laat schieten. “Normaal is de vrijdagmarkt in Bree druk met kraampjes, met de Sinterklaasmarkt staan er gemiddeld zestig marktkraampjes meer”, aldus de koopman.

Ook de Goedheiligman kwam een bezoekje brengen aan de markt. “Ik kom altijd graag naar deze markt”, zo liet een drukke Sinterklaas optekenen.

Voor de eerste maal deed ook de Cultuurdienst van de Stad Bree mee, weliswaar op een ludieke manier. “Op 5 december is het Internationale Vrijwilligersdag. Daarom hebben we vrijwilligers van De Breughel gevraagd om een lege schoen te brengen”, aldus cultuurconsulent Hans Cleijsters van de Stad Bree. De Sint vulde de schoenen met lekkers. “Het is ons bedankje voor de vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan”, aldus Cleijsters.

De volgende Sinterklaasmarkt zal op donderdag 5 december 2019 plaatsvinden. Overigens is er aanstaande vrijdag ook de reguliere weekmarkt in het centrum van Bree.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *