SolLaSint: Sinterklaasconcert in Bree

Op zondag 2 december was Sinterklaas met zijn hoofdpiet, goochelpiet, danspiet en muziekpiet te gast in de Breughelzaal in Bree voor het tweede SolLaSint-concert op uitnodiging van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden. Het concept van dit Sinterklaasconcert werd uitgewerkt door een projectgroepje bestaande uit Joran Custers, Eline Quintiens en Eline Coninx met hulp van Dorien Coninx.

De Breughelzaal was twee keer bijna uitverkocht om de kinderen en hun ouders te kunnen ontvangen. Omdat de Sint te laat dreigde te komen, nam goochepiet even zijn plaats in. Dan maakte de Sint met zijn hoofdpiet zijn intrede. Hij werd warm onthaald en zijn persoonlijke uitvinder toonde hem zijn nieuwste snelle-verplaats-machine. Helaas, door een technische storing verdween de Sint naar de Noordpool. Gelukkig vond men de handleiding van de machine zodat de Sint terug naar Bree kon komen.

Joran Custers, Joris Custers, Lies Vliegen, Charlotte Rutte, Josche Geerits en Stijn Snellinx speelden de toneelrollen. De Verenigde Vrienden onder leiding van Ruud Hawinkel verzorgden de muziek. Uiteraard kwamen het Breese Sinterklaaslied en de Breese Sinterklaasdans aan bod. Het dansgedeelte werd mede verzorgd door een jongerengroepje van dansstudio Crescendo. Tijdens de voorstellingen waren er gastoptredens van zeepbellenartieste Saskia Marges en tekenaar Rudi Bagusat.

Na de voorstellingen maakte de Sint ruim tijd om alle kinderen te ontvangen en deelden de Zwarte Pieten aan iedereen een leuke attentie uit.

Foto’s: Guido Custers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *