Bestuur Industrieterrein Jagersborg overhandigd een memorandum aan de toekomstige burgemeester

Het bestuur van de VZW OJM, ondernemingsvereniging industrieterrein Jagersborg in Maaseik, overhandigde onlangs een memorandum aan de toekomstige burgemeester Johan Tollenaere en toekomstige schepenen Marc Vereecken en Edgard Stijven. Dit initiatief geldt als een uitnodiging voor een goede samenwerking en om de dialoog met de nieuwe bestuursploeg al op gang te brengen op de meest open en constructieve manier.

Het Industrieterrein Jagersborg ligt in het hart van de economisch belangrijke Euregio. Het is een regionaal bedrijventerrein langs de N773 tussen de stadskern van Maaseik en Neeroeteren. De totale oppervlakte is 78ha en er zijn vandaag meer dan 50 actieve bedrijven gevestigd, naast een heleboel leegstand en verwaarloosde terreinen.

OJM heeft steeds geprobeerd om constructief samen te werken met het stadsbestuur en de gemeentediensten. Dit is ook het eigen doel van de VZW. De afgelopen jaren is er echter ook vaak sprake geweest van miscommunicatie, wederzijdse frustraties en onbegrip. Er ligt volgens de VZW OJM nog veel werk op de plank in Maaseik, zeker ook wat betreft de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het stimuleren van de lokale economie en werkgelegenheid. Daarom vind de VZW OJM het belangrijk om kort op te lijsten wat voor hun de uitdagingen en verwachtingen zijn voor de volgende jaren.

Dit document is in de eerste plaats bedoeld voor politici en beleidsverantwoordelijken. Zij die de stad zullen besturen in Maaseik na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Dit memorandum maakt de wensen en bekommernissen van onze VZW Ondernemersvereniging Jagersborg Maaseik kenbaar. Het wordt overhandigd aan de nieuw-verkozen burgemeester en de voor de komende legislatuur voor lokale economie bevoegde schepen.

Dit initiatief geldt als een uitnodiging voor een goede samenwerking en om de dialoog met de nieuwe bestuursploeg al op gang te brengen op de meest open en constructieve manier. Hieronder gaat de VZW OJM uit van hun concrete ervaringen tot nog toe. Ze beginnen met realisaties om op voort te bouwen, vervolgen met leerpunten om niet meer te herhalen en sluiten af met de belangrijkste punten nog eens op te lijsten in de conclusie.

I. Snelle uitvoering van fase 1 her-aanleg Gremelsloweg, direct gevolgd door fase 2;

II. Optimaal benutten van subsidiemogelijkheden veiligheid en vrachtwagenscreening in
samenhang met initiatieven voor de gehele gemeente;

III. Voortzetten van de manier waarop subsidies naar Maaseik gehaald kunnen worden en de
initiatieven ten voordele van de lokale economie ondersteund worden, door een vorm van
co-financiering van parkmanagement;

IV. Oprichting van een uitgiftecomité in het kader van het nieuwe PRUP met daarin de
vertegenwoordiging van de ondernemersvereniging;

V. Een ondernemingsloket oprichten waar bestaande en nieuw-geïnteresseerde ondernemers ontvangen worden als partners in de ontwikkeling van de stad, door ambtenaren met een open, service-gerichte en vooral niet-defensieve houding.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *