Bocholter kindergemeenteraad zet in op Kansengroepen

De onlangs verkozen kindergemeenteraad van Bocholt draagt kansarmen hoog in het vaandel. Dat bleek al na de eerste kindergemeenteraad van het werkjaar. Uit diverse inspraakthema’s zoals ‘vrije tijd’, ‘speelruimte’, ‘sport en bewegen’,… kozen de kindergemeenteraadsleden bijna unaniem voor het thema ‘kansengroepen’.

Het was al snel duidelijk dat ze een actie willen organiseren voor kinderen en jongeren die het minder goed hebben. Na even brainstormen kwam het idee schooltassen te verzamelen en deze te vullen met schoolmateriaal. Per schooljaar wordt bekeken welke materialen kinderen nodig hebben. Op deze manier worden er schooltassen met pakketjes voor elk schooljaar verzameld. Dit schoolmateriaal wordt dan bezorgd aan kinderen uit kansarme gezinnen in Bocholter scholen.

Om kennis te maken met het thema ‘kansengroepen’, werd de kindergemeenteraad, de schepen van jeugd en de jeugdconsulent afgelopen woensdag door Sint-Vincentiusvereniging ‘De Kleine Drempel’ in Bree ontvangen. Deze vereniging zet zich in voor minderbedeelden uit de regio Bree, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode. Mensen, meestal doorverwezen door het OCMW, kunnen hier tweewekelijks terecht voor een gratis voedselpakket, aankoop van tweedehandskledij en speelgoed aan zeer lage prijzen. De kindergemeenteraadsleden kregen een rondleiding en maakten kennis met de werking van ‘De Kleine Drempel’.

De kindergemeenteraad koos ervoor de ‘boekentasactie’ in samenwerking met ‘De Kleine Drempel’ te organiseren. Ze rekent hiervoor niet alleen op schenkingen uit de omgeving, maar wil ook een activiteit met opbrengst organiseren. Met de geslaagde Urban Trail in het achterhoofd moesten de raadsleden niet lang nadenken: ze willen weer de avontuurlijke toer op en een heus hindernissenparcours organiseren. Met de opbrengst hiervan zullen ze voor ‘De Kleine Drempel’ boekentassen samenstellen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *