Kunstwerken onthuld op brede school 'Op Rooj'

Onlangs werd in een korte bijeenkomst vier kunstwerken onthuld die tegen de gevels van het schoolgebouw ‘Op Rooj’ in Stramproy waren geplaatst.

Het ging hier om 4 kunstwerken die voorheen een plaats hadden bij de oude schoolgebouwen in Stramproy. De kunstenaar was telkens dezelfde, Piet Schoenmakers. Deze getalenteerde Roermondse kunstenaar (1919 – 2009) heeft vele kunstwerken gemaakt voor scholen, gemeenten en banken. Zo ook voor de voormalige St Willibrordusschool en de St. Servaesschool in Stramproy.

Bij de sloop van deze scholen zijn de kunstwerken bewaard op de gemeenteloods. In eerste instantie was er niet zo veel interesse om die kunst weer terug te hangen op de spiksplinternieuwe basisschool. Maar na enkele jaren, werd er enthousiast gereageerd op het verzoek vanuit KUCH om deze kunst te herplaatsen. KUCH is een werkgroep vanuit de Dorpsraad Stramproy, en staat voor Kunst, Cultuur en Historie.

In totaal 103 onderdelen werden vervolgens opgehaald bij de gemeentewerf, schoongemaakt, en soms ook gerestaureerd door Stichting Heijerkapel. Daarna heeft aannemer Thieu Vleeshouwers op zeer kundige wijze de kunstwerken aan de muren van de school opgehangen. De kunstwerken werden onthuld door de kinderen van basisschool De Firtel, de Duizendpoot en de BSO van Humanitas. Wethouder Martijn van den Heuvel was ook aanwezig, de gemeente Weert heeft het project financieel ondersteunt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *