63 Bocholtenaren bezoeken kerstmarkten in Duits Bocholt

Op zaterdag 1 december stapten 63 Bocholtenaren op de bus voor een blitzbezoek aan hun partnerstad. In Duits Bocholt bezochten ze twee kerstmarkten en konden ze naar hartenlust kerstshoppen.

Jammer dat er twee zieken te betreuren vielen, anders waren ze met 65 geweest, de Bocholtenaren die ingingen op het aanbod van de gemeente en Toerisme Bocholt voor een daguitstap naar Duits Bocholt.

Na een vlekkeloze busrit van iets meer dan twee uur, arriveerden de Weihnachts-vrienden aan het Textilwerk in hun partnerstad. Daar werden ze opgevangen door plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen met een lekkere kop koffie. In het museum van het Textilwerk bezochten ze de kleine kerstmarkt met handgemaakte artikelen van Bocholter amateurskunstenaars.

Daarna ging het naar het centrum van Bocholt, waar op het plein voor het historische stadhuis de traditionele kerstmarkt stond opgesteld. Of ze veel kerstgeschenken gekocht hebben, heeft ondergetekende niet kunnen achterhalen, wel dat ze menig Glühweintje hebben gedronken en dat alle deelnemers tevreden waren over de daguitstap.

Volgend jaar organiseert de gemeente Bocholt in oktober weer een tweedaags bezoek aan de kermis.

Foto: Koen Nijsen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *