Gemeentecompliment 2019 voor Brandweerpost Nederweert, RKVV Eindse Boys en Theeschenkerij Hof van Schoor

Nederweert vlag

Brandweerpost Nederweert, de jubilerende voetbalvereniging Eindse Boys uit Nederweert-Eind en ondernemersfamilie Hofstede van Theeschenkerij Hof van Schoor ontvangen het Gemeentecompliment 2019 van de gemeente Nederweert. Ze krijgen de onderscheiding uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari in het gemeentehuis van Nederweert.

Het Gemeentecompliment is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk (voorheen Cultuur), Sport en Ondernemerschap.

Het college van burgemeester en wethouders reikt het compliment uit aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

Hof van Schoor was het eerste theehuis in de gemeente Nederweert. Tineke en Hans Hofstede waren pioniers toen zij vele jaren geleden in Schoor begonnen. Inmiddels voeren dochter Nienke en moeder Tineke de theeschenkerij. Het zijn positief ingestelde en gastvrije ondernemers die ook maatschappelijk betrokken zijn. Zij bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sinds jaar en dag beschikt Nederweert over goed opgeleide en betrokken vrijwilligers die zich verbonden voelen met de gemeenschap. Het is niet vanzelfsprekend om dag en nacht in weer en wind voor de gemeenschap klaar te staan. Soms in gevaarlijke omstandigheden. Vooral het afgelopen jaar is door de vele natuurbranden op hen een groot beroep gedaan.

Eindse Boys viert in 2019 haar 60-jarig jubileum. De club kent een grote mate van zelfwerkzaamheid en kenmerkt zich door de grote betrokkenheid van de leden onder het motto “Bij Eindse Boys Doen We Het Samen”. Tegelijk met het verenigingsjubileum bestaat het dames- en meisjesvoetbal 12,5 jaar. Jaarlijks organiseert de club samen met VSN een voetbalweek waaraan zo’n 250 kinderen deelnemen. Sinds 1982 loopt er een uitwisseling met het Duitse TuS Ahrbach.

Burgemeester Evers reikt de Gemeentecomplimenten 2019 omstreeks 19.45 uur uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie. De receptie is op donderdag 3 januari van 19.00 uur tot 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur toost dan graag samen met alle aanwezigen op het nieuwe jaar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *