Gunter Haeldermans dient klacht in na belediging op social media

Schepen Gunter Haeldermans van CD&V Maaseik stapt morgenochtend naar de politie om er klacht neer te leggen. “Ik kan veel hebben en veel naast me neerleggen, maar dit is er helemaal over”, zo reageert hij.

De oorzaak is een bericht dat bekend werd over een tweetal leningen die de Stad Maaseik zou hebben aangegaan. Op een Facebookpagina die berichten over Maaseik plaatst, werd hij hierin getagd. Vervolgens meldde een beheerder van de betreffende groep op het bericht, dat ‘men ze zou moeten ophangen aan het marktplein’.

Haeldermans kreeg diverse berichten hierover van familie en bekenden. “Zo ga ik nooit met mensen om”, vervolgt hij. De betreffende Facebookpagina kreeg er van langs op diverse plekken van mensen die aangaven dat dit niet kon.

Johan Tollenaere, toekomstig burgemeester van Maaseik, reageerde ook op Facebook. “Laat het heel duidelijk zijn: dit is onaanvaardbaar. Met alle mandatarissen, bestuursleden en kandidaten van Open Vld zijn heel goede afspraken gemaakt. Zij posten dergelijke boodschappen niet. Ja, er zijn kiezers en sympathisanten die dingen zeggen en schrijven. In ons geval zijn dat er bijna vierduizend, en die mensen kunnen wij niet controleren — we hebben hen ook niets te zeggen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *