Schrijfsel 39: Wat een week!

Wat een week, wat een week. Soms moet ik met een vergrootglas op zoek naar artikelen om over te schrijven, deze week werden de filmpjes en artikelen me om de oren gegooid.

In deze warmste week, waarin carnaval en Kerstmis elkaar een knuffel gaven, werd er heel wat gevierd en gelachen. Zo verwelkomde Stokkem prins Christ I en Liseth I. Ik ben hen zelf tegengekomen in Voorshoven zaterdag, want daar werd door De Zeiver Lepkes ook de Neeroeterse prins Bjorn I bekend gemaakt. Foei, Grensland Actueel, dat moest op z’n minst ook groot nieuws zijn! Zeker omdat de vorige prins, Jeroen I, op zijn blote knieën ging om zijn Niki ten huwelijk te vragen. En ze zei “Ja”! Nog een dikke proficiat.

Na dit carnavalsfeestje was het koud, er viel sneeuw. Waarschijnlijk fietste ik naar huis toen een arme dief met de broek onder de knieën aan de spijlen van een Kauliller poort hing te bengelen. Hij dacht dat de Spar een nachtwinkel was, dus was hij daar binnengegaan. Toen deze brave man de nodige bakken alcoholische drank over de poort had gelift (maar hóe dan?), was hijzelf aan de beurt.
Het gevolg kennen jullie allemaal: deze dief werd met sneeuwballen in zijn onderbroek van de poort gehaald… door de politie. Zou hij op het kantoor een warme choco hebben gekregen?

Wel jammer voor de man dat hij is opgepakt, hij heeft de gezelligste en drukste Kerstmarkt van Neeroeteren sinds jaren gemist. Ik was er zelf incognito. Het was een feest! Je kon er, als je een goede acrobaat zou zijn, over de koppen lopen.

En meteen werd het grote raadsel opgelost…
Ik hoorde de afgelopen weken veel mensen praten over een indoor zwembad in Neeroeteren. De reden was het tentje rond de fontein (een groot zwembad kon naar het schijnt niet betaald worden, gezien Maaseik wat meer schulden heeft dan dat bekend was). Velen vroegen zich al af waar de omkleedhokjes zouden zijn en hoeveel mensen er maximaal in zouden mogen. Er werd ook al verteld dat een aannemer bezig zou zijn met een glijbaan van op het gemeentehuis tot in het bad.
Maar niets bleek minder waar… Het zwembad bleek geen zwembad, maar een pop-up studio van een lokale radiozender uit Maaseik te zijn. Daar gaat onze natte droom… Ze zorgden wel voor ambiance op de Kerstmarkt, die mannen van die zender.

Wie me op de markt ook opviel, was de man met het Australische naaimachine. Hij zat in een klein hokje enthousiast te vertellen over hoe hij, door enkel te drukken, stoffen vast kon naaien. Ik vond het knap, zag er cool uit. Maar waarom heet dat ‘Australisch’ naaimachine?
In Australië hebben ze toch al stroom, of niet?
Ik vermoed dat deze man, als hij een bakje voor zijn ‘hok’ had gezet met de tekst “Red mij uit mijn hondenhok”, meer verdiend zou hebben dan nu. Ik had in ieder geval medelijden met hem, wilde hem bijna een hondenkoekje geven…

Lieve lezer, volgende week komt mijn laatste schrijfsel van dit jaar eraan. Ik wens je nu alvast de helft van de fijne feestdagen toe, de andere helft volgt volgende vrijdag.

Geniet van de donkerste feestdagen en niet te laat en niet te ‘zaat’. Tot volgende week!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *