LIMBIM moet digitale revolutie in de bouw versnellen

Maar liefst 26 Limburgse bouwbedrijven in Limburg hebben de krachten gebundeld om een pool op te richten met medewerkers die gespecialiseerd zijn in de BIM-techniek. Dankzij de steun van Provincie Limburg, Stad Hasselt en POM Limburg kunnen de ondernemingen -wanneer gewenst- een beroep doen op de expertise van de virtuele bouwspecialisten, verenigd in de vzw LIMBIM.

Building Information Modelling (BIM) maakt het mogelijk om door middel van 3D digitale bouwmodellen data van verschillende bouwpartners te structureren om het hele bouwproces beter te beheersen. Dankzij BIM kan de bouwtijd worden versneld, kunnen het aantal ontwerpfouten en de bouwkosten worden gereduceerd en kan er beter gecommuniceerd worden naar de opdrachtgever.

Tom Vandeput, gedeputeerde van Economie: “Door de innovatieve verschuiving naar een meer technische en digitale aanpak om de efficiëntie te verbeteren is de bouwsector vandaag uitgegroeid tot een voorbeeldsector voor Limburg. Het vinden van de juiste werkkrachten staan die transitie en verdere groei voor een stuk in de weg. Vooral de vraag naar BIM profielen die deeltijds of flexibel kunnen worden ingezet, is groot. Om dit acute knelpunt te verhelpen moeten we aantrekkelijke formules bedenken en durven kijken naar mensen met potentieel. Ik denk dan bijvoorbeeld aan digital native schoolverlaters en werklozen met bouwervaring en interesse in BIM. Met de juiste technische bagage kunnen we hen laten instromen in openstaande jobs.”

Het LIMBIM-project verbindt vraag en aanbod door kant-en-klare opleidingsformules te ontwikkelen en de opgeleide BIM-professionals door middel van een sharingmodel ter beschikking stellen van haar leden. Voor de BIMMERS zelf, zal LIMBIM de enige werkgever zijn.

“De geïntegreerde aanpak zorgt voor een win-win systeem waarmee we én Limburgse werkzoekenden verder activeren richting een toekomstgerichte job én de bouwsector helpen zich verder te ontwikkelen. De deputatie gelooft hier sterk in en trekt hier €120.000 voor uit. Vanuit POM Limburg voegen we daar nog eens €100.000 aan toe”, aldus gedeputeerde en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *