Vlaanderen onderzoekt tolheffing op alle wegen

Kessenich grens

In Vlaanderen wordt momenteel onderzocht of er op alle wegen kilometerheffing kan worden ingevoerd. Vanuit Nederlands-Limburg is er kritiek geuit.

Bewoners in de grensregio die vanuit Nederland vaker naar winkels over de grens in België gaan zouden hierdoor geremd worden, wat slecht is voor de economie van de winkels in bijvoorbeeld Maaseik, zo luidt de reactie.

Er wordt al langer gesproken over kilometerheffing in België, meldt 1Limburg. Eerst keek men nog naar de grotere knooppunten, het plan is nu echter om op alle wegen kilometerheffing in te voeren. In april 2016 werd al kilometerheffing voor vrachtwagens in Vlaanderen ingevoerd.

Naast de automobilisten uit omliggende landen, dienen de Vlamingen zelf ook kilometerheffing te gaan betalen, aldus het plan van Vlaams verkeersminister Ben Weyts, die laat weten het plan in 2024 of 2025 op zijn vroegst in te willen voeren. Dit zou dan door de nieuwe regering behandeld worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *