Nederweert biedt inwoners mogelijkheid instellen vuurwerkvrije zone

Inwoners van de gemeente Nederweert krijgen de mogelijkheid om een vuurwerkvrije zone in te stellen. Dit kan op initiatief van burgers zelf en in overleg met de buren. Het buurtinitiatief krijgt van de gemeente een bijbehorend bord.

Inwoners kunnen dit bord zelf ophangen in de straat of buurt en na de jaarwisseling weer weghalen en inleveren. Het gaat hierbij om een vrijwillige zone. Daarom gaan gemeente en politie niet handhavend optreden als er toch vuurwerk wordt afgestoken! Inwoners zullen elkaar daar op moeten kunnen aanspreken en begrip voor elkaar moeten hebben.

De gemeente hoopt hiermee de bewustwording van het gevaar van vuurwerk voor de volksgezondheid en publiek en privébezit te vergroten. Ook wil ze op deze manier een positieve bijdrage leveren aan een fijne jaarwisseling voor alle burgers.

Inwoners kunnen de borden op donderdag 27 en vrijdag 28 december afhalen bij de informatiebalie van het gemeentehuis. De snelbalie is op donderdag open van 09.00 tot 17.00 en op vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *