Regels voor kopen en afsteken van vuurwerk in Weert

vuurwerk

Weertenaren mogen met Oud op Nieuw vuurwerk afsteken op 31 december 2018 vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2019 02.00 uur. Houd u aan deze tijden, want buiten deze toegestane afsteektijden kunt u een boete krijgen. De tijden waarbinnen men vuurwerk mag afsteken zijn zo vastgesteld om de overlast van vuurwerk te beperken. De gemeente verwacht dat iedereen rekening houdt met elkaar en de omgeving. Zo blijft de oudejaarsviering in Weert een gezellig feest voor iedereen.

De gemeente Weert stelt géén vuurwerkvrije zones in. Wel zijn er vrijwillige vuurwerkvrije zones in Weert. In deze vuurwerkvrije zones hebben inwoners in een straat, buurt of rondom een plein met elkaar afgesproken om geen vuurwerk af te steken. De zones zijn door de inwoners met borden gemarkeerd. In de vrijwillige vuurwerkvrije zones kunnen gemeente en politie niet handhavend optreden. In deze zones spreken inwoners zelf elkaar aan, als daar toch vuurwerk wordt afgestoken.
De politie is tijdens de laatste dagen van het jaar extra alert op vuurwerkoverlast. Als u buiten de toegestane tijden vuurwerk afsteekt kunt u een boete krijgen.

U mag alleen vuurwerk kopen bij vuurwerkwinkels met een vergunning. Het vuurwerk dat u in deze winkels koopt, moet voldoen aan wettelijke eisen. U kunt een legale vuurwerkwinkel herkennen aan een bordje met de tekst: ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’. De verkoopdagen in 2018 zijn 28, 29 en 31 december. U mag geen vuurwerk op de openbare weg bij u hebben vóór en ná de verkoopdagen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *