Schrijfsel 40: Weert wordt Las Vegas

Donkere dagen rond Kerstmis. We doen er alles aan om het tegen te gaan. België is wat dat betreft koploper: het zou me niet verwonderen als er op Mars een soort van GPS-systeem bestaat, waarbij de ‘ster’ België als richtpunt wordt gebruikt.

Slecht nieuws voor de mannen van Mars (want vrouwen leven, volgens mijn vrouw, op Venus): hun GPS-systeem gaat aangepast moeten worden. Naast de ‘ster’ België zal binnenkort namelijk een nieuwe, veel fellere, ster komen: Weert.

Sterker nog: Weert wordt een cinema voor de marsmannetjes. Er zullen niet alleen grondspots en sfeerverlichting komen, maar ook goboprojectoren geplaatst worden. Met dat laatste systeem kunnen er projecties gemaakt worden op gebouwen.

Het spreek tot de verbeelding… Het zou een goed idee zijn om zo’n projectoren op de grond te richten en de afstandsbediening naar Mars te sturen. We gaan dan ongetwijfeld heel wat meer van deze planeet te weten komen.

Misschien weten we dan volgend jaar, door de beelden die in Weert geprojecteerd worden, dat marsmannetjes van voetbal houden. Of dat ze oude afleveringen van Lingo leuk vinden (al is het maar om woorden van de planeet aarde te leren kennen). Misschien zijn zij wél fan van Donald Trump?

Ik ga het nog straffer maken: we geven de marsmannetjes niet alleen de afstandsbediening, maar ook een laptop en camera. Al snel zouden we dan op Weert een live-video vanuit Mars zien. Marsmannetjes met duckface, polonaise dansende Marsmannetjes of een Marsbewoner die stiekem filmt hoe zijn vader op een scheetkussen gaat zitten? Je vindt het allemaal op Weert-tv!

Alle gekheid op een stokje: Weert zal mooier worden, donkere dagen minder donker, het leven weer wat lichter.

Oké, de natuurliefhebbers zullen minder uilen en vleermuizen waarnemen boven de metropool Weert, maar in ruil krijgen ze beelden live uit Mars. Ik ben voor. Goed bezig, Weert! Ik wacht vol spanning op de giga geluidsinstallatie met afstandsbediening om ook de muziek uit Mars te leren kennen.

Geniet van de laatste dagen van het mooie jaar 2018. Ik wens je een feestelijke, heerlijke en veilige jaarwisseling toe. Tot volgend jaar voor weer een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *