Johan Tollenaere heeft zin in zijn nieuwe job (video)

Het heeft ruim 40 jaar geduurd, maar vanaf januari komt er weer een liberale burgemeester in de Stad Maaseik. “Ik heb erg veel zin in de nieuwe uitdaging en ben al enkele weken bezig met me voor te bereiden”, aldus toekomstig burgmeester Johan Tollenaere.

In de Stad Maaseik zal de partij van Tollenaere, OpenVld samen met PRO3680 en N-VA een coalitie vormen. Tollenaere zal zich volledig op het burgemeesterschap richten. Hij zal derhalve zijn nieuwe uitdaging niet met een andere baan combineren. “Ik vind dat een gemeente zoals Maaseik dat is, dat moet hebben”, zo vertelt Johan Tollenaere.

Er liggen grote uitdagingen voor het nieuwe gemeentebestuur. “Ik vind dat we die gemeenteraadbreed moeten oppakken, daarom heb ik alle politieke partijen in januari uitgenodigd om hierover te gaan praten”, aldus Tollenaere.

Ook in de streek liggen uitdagingen. “Je hoeft niet te fusioneren, maar kunt wel op verschillende vlakken met buurgemeenten samenwerken. Ik heb al met alle burgemeesters in de regio gesproken en we hebben al met enkele concrete afspraken”, zo vervolgt de toekomstig burgemeester.

Ook qua historie en toerisme is er nog veel te halen. “Daar moeten we veel meer op gaan inzetten”, zo besluit de nieuwe burgemeester van Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *