Inwoneraantal Midden-Limburg daalt bijna in alle gemeenten

Het aantal inwoners van de Midden-Limburgse gemeenten is tot en met oktober 2018 flink gedaald. Alle Midden-Limburgse gemeenten met uitzondering van Roermond laten een negatieve bevolkingsontwikkeling zien. Grootste daler is de gemeente Echt-Susteren dat tot en met oktober met 132 inwoners afnam. De Bisschopsstad Roermond liet in deze periode een stijging van 378 inwoners zien.

Roermond met 58.139 en Weert met 49.836 inwoners zijn de grootste steden in Midden- Limburg. Toch zag de van Hornestad Weert tot en met oktober voor het eerst sedert een reeks van jaren ook het inwoneraantal dalen. Met totaal 19 personen. Jaren op rij was Weert de sterkst-groeiende gemeente van Noord- en Midden-Limburg. In Weert overleden 45 personen meer dan er werden geboren en er verhuisden 90 personen meer naar elders dan er in Weert kwamen wonen. Door het asielzoekerscentrum en arbeidsmigranten, waarvan er eind oktober 116 meer in Weert waren geregistreerd dan 31 december 2017, blijft de daling van het inwoneraantal in Weert nog enigermate beperkt.

Nederweert zag over de eerste 10 maanden van 2018 het aantal inwoners dalen met 4 personen naar 17.034 mensen en Leudal met 91 personen naar 36.766 inwoners. Maasgouw telde 23.687 inwoners, een daling van 10.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *