Fanfare Opoeteren maakt zich op voor laatste Kerstconcert onder leiding van Michel Vanderhoven

Op zaterdag 22 december sluiten de muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren hun werkjaar af met een Kerstconcert in Ontmoetingshuis De Riet.

Na 33 jaar zegt dirigent Michel Vanderhoven de Koninklijke Fanfare Sint Dionysius uit Opoeteren vaarwel. Michel Vanderhoven nam de fakkel in 1985 over van zijn mentor Jan Steutelings. Hij zette als het ware een echte verjongingskuur in. Met zijn hulp daalde de gemiddelde leeftijd van de muzikanten aanzienlijk.

Onder zijn leiding behaalde de fanfare verscheidene muzikale titels, werden grote concerten georganiseerd en muziekreizen gemaakt. Enkele weken geleden werd het opeens stil tijdens de repetitie toen Michel het woord even overnam van voorzitter Erik Driessen. Hij kondigde zijn laatste jaar als dirigent aan en wou zijn carrière bij de fanfare graag in schoonheid afsluiten.

Hij wenste graag in de lente van 2019 een groot afscheidsconcert te organiseren waarin zijn vele jaren bij de fanfare centraal staan. “Maar,” zo zei hij, “zover zijn we nog niet. Want we hebben nog een mooi kerstconcert voor te bereiden!” Samen met de drumband, o.l.v. Davy Martens, maakt de Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius zich momenteel op voor het kerstconcert. Dit zal doorgaan op zaterdag 22 december om 19.30 uur in de Riet in Opoeteren. Dit jaar verwelkomen ze verscheidene solisten, zowel op instrument als zang.

De inkom is gratis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *