Jo Brouns legt burgemeesterseed af

Tegenover gouverneur Herman Reynders van de Provincie Limburg heeft Jo Brouns donderdag 20 december de eed afgelegd waarmee hij burgemeester van de gemeente Kinrooi zal blijven voor de komende zes jaar.

De partij van Brouns, CD&V Kinrooi, behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 in de gemeente Kinrooi de absolute meerderheid. De partij heeft aangegeven om geen coalitie aan te gaan en alleen te gaan regeren. Met 61,1 % van de uitgebrachte stemmen (4624) versterkt de partij haar meerderheid met 2 zetels.

In de vorige legislatuur vormde CD&V Kinrooi een coalitie met SP.a Kinrooi. De komende zes jaar zal men dus zonder andere partij het gemeentebestuur vormen.

Lijsttrekker en burgemeester Jo Brouns kreeg 3.259 voorkeurstemmen. Voor de provincie behaalde hij 9.478 stemmen en werd daardoor rechtstreeks verkozen tot provincieraadslid.

De volgende mensen werden vanuit CD&V Kinrooi verkozen voor de gemeenteraad: Jo Brouns, Jeannine Veugelaers, Wim Rutten, Rob Dirkx, Yannicka Eerdekens, Wim Swennen, Wouter Simons, Mark Hoedemakers, Sylvie Henckens, Eef Smeets, Peter Nies, Marion Sniekers, Miet Lemmens, Jacky Daemen, Anita Meerten en Jos Vandewal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.