KRM-muziekspektakel ‘Ritme Raakt de Regio’

Partituur bladmuziek

Na het succesvolle Chooncert en de sfeervolle opluistering van de Kerstnachtmis in de Kathedraal, heeft het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) nog een verrassing in petto. Op zondag 6 januari 2019 luidt het koor het nieuwe jaar in met zijn traditionele Champagneconcert, vanaf 15.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Samen met veelal jonge muzikanten uit Roermond en omgeving voert het koor een bruisend en afwisselend programma uit.

Dit zijn de artiesten die zowel solo als in samenzang met het KRM optreden: Martin Hurkens, de Limburgse internationaal optredende operazanger, de Tanziaanse mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian (25), de succesvolle jonge jazzband Grouchy Collective, en een solo optreden van de jonge winnaar van het Limburgs Jeugd Piano Concours 2018 met een nocturne van Chopin. Ook zullen de aanwezigen ervaren solisten uit het KRM kunnen horen. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.

Verder staan op het programma: een Remunjse muziekmedley (waaronder de Munsterpleinwaltz), het Franstalig lyrische liefdeslied uit Les Chansons des Roses Dirait-on, het Duitstalige Lippen Schweigen uit Franz Lehars operette Die Lustige Witwe, en in het plaatselijk dialect Du bist die Stadt, een lofzang van de bekende muziekband Bläck Fööss op hun Heimatstadt Keulen. Verder Engelstalige liederen zoals een Beatles medley en spirituals zoals The Prayer en The Creation. En de Habanera uit Georges Bizet’s opera Carmen, alles onder het motto: ‘Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek’!

In de pauze biedt het KRM de aanwezigen een glas champagne aan om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden. Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via www.roermonds-mannenkoor.nl, bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera (Hamstraat) en in De Oranjerie. Voor jongeren gelden lagere tarieven!

Het KRM, opgericht in 1880, is een regionaal mannenkoor. Het telt 70 zingende leden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.