Lydia Peeters legt voor vierde maal burgemeesterseed af

De 49-jarige Lydia Peeters heeft afgelopen week op het Provinciehuis in Hasselt voor de vierde maal de burgemeesterseed afgelegd. Ze deed dit tegenover gouverneur Herman Reynders.

Hoewel Peeters in januari het ambt van minister van Begroting, Financiën en Energie in de regering-Bourgeois van Bart Tommelein zal overnemen, zal ze in Dilsen-Stokkem titelvoerend burgemeester blijven. De dagdagelijkse taak als burgemeester zal Sofie Vandeweerd op zich nemen.

Open Vld en Vooruit Dilsen-Stokkem kwamen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober beiden als winnaars uit de bus in de Stad Dilsen-Stokkem. Open Vld haalde 34,6% van de stemmen, goed voor 10 zetels in de gemeenteraad. Vooruit Dilsen-Stokkem haalde 23,3 % en telt 7 zetels. Samen beschikken ze dan ook een comfortabele meerderheid van 17 op 27 zetels.

Het college van burgemeester en schepen telt 7 leden, is een collegiaal orgaan en oefent haar bevoegdheden op collectieve wijze uit. Voor de goede werking is er wel een interne bevoegdheidsverdeling of werkverdeling overeengekomen tussen de leden onderling.

Op Grensland Actueel zie je op 28 december vanaf 12.00 uur een uitgebreide reportage over de nieuwe functie van Lydia Peeters en de nieuwe uitdaging voor Sofie Vandeweerd.

Foto: Facebook Lydia Peeters

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.