Regio-projecten gesteund door BNP Paribas Fortis Foundation

Euro geld

Het Jeugdzorgcentrum Kinrooi-Bree-Maaseik heeft vanuit de BNP Paribas Fortis Foundation € 4.500,– ontvangen voor het project ‘Quality Time’. Met dit geld wil men een bezoekruimte voor ouder en kind realiseren.

Naast het Jeugdzorgcentrum ontving ook het KBO Maasland, BUSO Sint-Jansberg in Maaseik €3.000,– voor de renovatie van didactisch materiaal. Hiermee wil de organisatie de jongeren in het buitengewoon onderwijs mee steunen.

Ook Kena uit Dilsen-Stokkem ontving een bijdrage. Deze organisatie kreeg €5.500,– voor het project Accommodatie. Men wil sport- en spelmateriaal aankopen voor jongeren met verschillende achtergronden.

Een bedrag van 12.000,– ging naar De Meander uit Dilsen-Stokkem. Zij gaan hiermee een uitleeftuin realiseren voor jongeren met een mentale en/of motorische beperking.

In totaal ontvingen tien organisaties in Limburg geld vanuit het fonds, voor in totaal 90.000 euro.

De BNP Paribas Fortis Foundation organiseert sinds 2010 acties die zowel financiële als praktische steun bieden aan zij die het nodig hebben. Dankzij het Award programma, het paradepaardje van de Foundation, krijgen Belgische vzw’s via een jaarlijkse projectoproep steun bij de realisatie van hun educatief project dat kinderen en jongeren in moeilijkheden helpt.

Sinds de start van de Awards in 2010 konden reeds 603 projecten voor een totaalbedrag van ruim 6,2 miljoen euro gefinancierd worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.