Schrijfsel 37: Maaseik leeft!

Maaseik leeft! Ik zag het vorige zaterdag nog, toen de parking van de Kloosterbempden goed gevuld was (en ja, ik steunde de plaatselijke economie ook). Logisch ook, want parkeren is in de maand december elke zaterdag gratis. Feest!

Meer nog: de mensen van Maaseik nemen het heft in eigen handen. Ze gaan ervoor, gewapend met een dosis enthousiasme én… knapkoek.

Toen ik de oproep een poosje geleden las op I Love Maaseik, werd ik instant gelukkig. Peter De Bruyn zocht enthousiastelingen die met hem een pop-up-store wilden starten. Blijkbaar kreeg hij veel reacties, want het werden 2 panden. ‘De kerstshop van ons allemaal’ in ‘het Maaseik van ons allemaal’, heerlijk toch? Hobbyisten verkopen er hun goederen. Er zal van alles te koop zijn, voor elk wat wils.

Deze winter dus dubbel zoveel plezier in Maaseik. En als je op een zaterdag gaat winkelen, mag je zelfs gratis parkeren. Wat wil je nog meer?

Ik hoor je nu heel wat roepen, zoals een speelgoedwinkel of Mc Donalds, Primark of misschien een bioscoop. Maar dat alles is ook maar saai zonder sfeer en vriendelijke mensen.

In Maaseik zijn altijd vriendelijke mensen. Er wordt vaak geknikt of gelachen naar elke voorbijganger. Ja, het zijn schatjes, die inwoners en bezoekers van Maaseik.
De sfeer ontbreekt zeker ook niet. Ik kom er wekelijks en hoor er weinig geklaag. Ik zie tevreden mensen, mensen die genieten van de mooie binnenstad, van de platte kinderkopjes, de vriendelijke Maaslanders en vanaf gisteren ook… van de Kerstboom.

Toegegeven, ik ben geen Kerstmens. Het is voor mij een pseudofeest waarbij vijanden elkaar voor één dag omhelzen, maar door de gemoedelijke sfeer overleef ik die paar weken wel weer. Nu de Kerstboom in Maaseik een uit de kluiten gewassen exemplaar van 16 meter hoog is, kunnen we er niet langs kijken.

Wat zal er met de boom gebeuren na nieuwjaar? Zal er een groep vrijwilligers opstaan om een heuse kerstboomverbranding te houden rond Jan en Hubert? Misschien zijn er wel hobby-brouwers die hun hobby-bier op die dag aan de man willen brengen. Ik wil met veel plezier als hobby-drinker fungeren op zo’n vurig feest.

Maar voor het zover is, ga ik zeker een kijkje nemen in de offline kerstshop. Ik wens de verkopers heel veel succes toe!

Geniet van de steeds korter wordende dagen en tot volgende week vrijdag voor weer een nieuw schrijfsel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.