Weerterlogie, dan weet je wat van je stad

Maar liefst 39 getuigschriften werden er onlangs uitgereikt. De nieuwe Weerterlogen toastten tijdens de laatste cursusavond op de geschiedenis van Weert, die zich in een sterk toenemende belangstelling mag verheugen.

Dankzij de vele aanvragen is besloten om al komend voorjaar te starten met een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie.

In een serie van acht donderdagavonden vanaf 24 januari verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de geschiedenis en cultuur van de stad Weert. Telkens in een informele sfeer in de Pallandtzaal van hotel-brasserie Antje van de Statie aan het Stationsplein 1 te Weert. Op het eind van de cursus volgt de feestelijke installatie als Weerterloog.

Stichting De Aldenborgh wil de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis vergroten. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert. En samen nog meer genieten van deze stad en regio.

De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen minimumvooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen.

Het maximumaantal deelnemers is 40 om een soort klassikaal contact tussen docenten en deelnemers te garanderen.

Cursusdata:
24 januari 2019 dr. Henk Hiddink over prehistorie en oudheid
31 januari 2019 drs. John van Cauteren over de Middeleeuwen tot de
Tachtigjarige Oorlog
14 februari 2019 dr. Jos Wassink over de 17de en 18de eeuw
21 februari 2019 dr. Joost Welten over de Franse tijd
28 februari 2019 Peter Korten over de 19de eeuw
21 maart 2019 drs. Theo Schers over de beide Wereldoorlogen en het
interbellum
28 maart 2019 drs. John van Cauteren over Weerter kunst
04 april 2019 drs. Frits Nies over Weert na de Tweede Wereldoorlog

De cursus is telkens op een donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur bij Hotel-Brasserie Antje van de Statie aan het Stationsplein 1 in Weert. Aanmelden kan door overmaking van € 121,– op bankrekening NL31RABO0176968334 ten name van stichting De Aldenborgh te Weert onder vermelding van “cursus”.

De betaling geldt als inschrijving. Men wordt dan verwacht op de eerste lesavond, 24 januari 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *