Werkzaamheden zorgen voor een mooi Maasplassengebied

Op de Maasstraat in Ophoven wordt momenteel hard gewerkt. Door de werkzaamheden is de Maasstraat vandaag en morgen afgesloten. De werkzaamheden maken deel uit van de renovatie van het Maasplassengebied in de gemeente Kinrooi.

De aannemer startte 7 augustus jl met de werkzaamheden. Door de werkzaamheden is er zware hinder in de regio Ophoven-Geistingen.

Over de gehele lengte van de Dalerweg komt er een vrij liggend fietspad van drie meter breed aan de kant van het water. “Dit is een verlenging van het geslaagde fietspad op de dijk in het Agropolis-gebied”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi. Het talud zal ook worden aangepast.

In de omgeving van het CIRO-gebouw komt er een mooi panoramisch plateau dat uitzicht biedt over de jachthaven. Daar zal ook informatie te vinden zijn over het mooie irrigatieproject dat onder vele akkers in de gemeente Kinrooi ligt.

De huidige Maasstraat wordt geherlokaliseerd langs de Albeek en krijgt een breedte van ruim vijf meter inclusief een kantstrook. “Hierdoor wordt het Maasplein gecreëerd”, zo vervolgt burgemeester Jo Brouns.

“Ook het huidige Kompas zal worden afgebroken. Er zal een nieuwbouw in de plaats komen waarin Marec en de VVV-infodienst gehuisvest zullen worden”, aldus Brouns.

De werkzaamheden zullen een hele periode gaan duren. “Belangrijk is om te melden dat het project geen belastinggeld zal kosten van de inwoner van de gemeente Kinrooi, daar we het financieren vanuit de grindmiddelen”, zo besluit burgemeester Jo Brouns.

Foto’s: Jos Franssen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.